Extreme-tuning

Voor sommige mensen is standaard software-tuning niet voldoende. Deze doelgroep vraagt om nog meer dan alleen tuning in de ECU. Voor deze mensen heeft Essing Motors de EXTREME-TUNING. Aanpassingen die net even verder gaan. Uitlaat, inlaat, Turbo etc. etc.

Onderverdeeld in 3 categorie├źn Stage 1, 2 en 3

Stage 1

Bij een Stage 1 Extreme tuning worden naast de aanpassingen in de ECU ( software tuning) ook aanpassingen gedaan aan de hardware van uw voertuig. De uitlaat wordt aangepast en bij Turbo motoren kan ook de downpipe met katalysator worden vervangen door een type met meer flow. Akrapovic en Milltek zijn door ons veel gebruikte systemen. Ook het inlaatsysteem wordt geoptimaliseerd en indien nodig op maat gemaakt zodat de gaswisseling in de motor optimaal wordt. Samen met de uitgebalanceerde software kan het vermogen van de krachtbron tot wel 30% toenemen. Voor een exacte bepaling van de vermogenstoename benodigen wij natuurlijk wel de exacte gegevens van uw voertuig. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt plan van aanpak.

Stage 2

Stage 2 Extreme tuning is de volgende stap na Stage 1 en naast aanpassingen in de ECU, in en uitlaat voor een betere gaswisseling wordt of worden ook de turbo laders aangepast. De turbolader(s) worden voorzien van grotere geclipte turbines. Ook wordt de compressor van de turbo(s) vervangen door een billet compressor met een gigantisch grotere opbrengst. Deze ingreep geeft de motor een gigantische krachtkuur waardoor de prestaties tot wel meer dan 50% toenemen. Ook de aandrijflijn en versnellingsbak met bijbehorende software worden hierbij nauwkeurig onderzocht. Indien nodig worden deze componenten aangepast voor een storingsvrij functionerend voertuig. Ook hier mag duidelijk zijn dat voor een exacte bepaling van de vermogenstoename exacte gegevens van uw voertuig noodzakelijk zijn.

Stage 3

Extreme tuning, de meest waanzinnige vorm van tuning op het hoogste niveau.

Bij deze transformatie gaat Essing Motors op zoek naar de grens van de natuurkunde.

Geen onderdeel wordt ontzien. Zuigers, drijfstangen, krukas, lagering, uitlaatkleppen, nokkenassen, cilinderkop, koelsysteem, aandrijflijn kortom alles maar dan ook alles wordt aangepast om de grens van het maximale motorvermogen binnen het betrouwbare te realiseren. 1000 tot wel 1500 pk’s zijn geen uitzonderingen met in ogenschouw nemend dat er gewone benzine getankt kan worden en betrouwbaarheid een storingsvrij functioneren op de eerste plaats komt. Van Audi RS6 tot Mercedes AMG en zelfs Rolls-Royce, wij beschikken over de discipline en expertise samen met al onze toeleveranciers een One of a kind voertuig te maken met ongekende prestaties. loop bij ons binnen voor advies en de mogelijkheden.